KALANDVÁGYBÓL...

Ausztria


Mégis kolbászból van a kerítés? - Anna és Dani

Ebben a friss epizódban vendégül látjuk a "Beköltöztem a szomszédba" párost, akik megosztják velünk életük változásait, amióta Ausztriába költöztek. Megtudhatjuk tőlük, milyen kihívásokkal és lehetőségekkel jár a váltás a dinamikus Red Bulltól a közismert Aldiig, és milyen hatással van ez mindennapjaikra. Továbbá, izgalmas összehasonlításokat is hallhatunk a magyarországi és ausztriai árak között, különös tekintettel azokra a termékekre, amelyek mindkét országban jelen vannak. Csatlakozz hozzánk, hogy betekintést nyerj egy másik kultúrába, és felfedezd, hogyan alakulnak a költségek a határon túl.

Ausztráliától Ausztriáig - Ádám 

Ádám azalatt a 3,5 hónap alatt döntötte el, hogy változtat az életén, amit Ausztráliában töltött nagymamájával. Az utazás gyerekkori álma volt, és azért szervezte, hogy 64 év után végre újra találkozzon a nagyija és annak testvére. Az volt a terve, hogy hazaérve pincérnek tanul és Ausztriába költözik. Ezt az álmát is megvalósította. Mielőtt kiköltözött, részt vett az országgyűlési választáson is, ahol az országos listán 2. helyezést ért el. 

Beköltöztek a szomszédba - Anna és Dani 

Hogyhogy még csak egy adás van Ausztriáról, amikor annyi magyar él ott, vagy dolgozik a szomszédban?! Anna és Dani közel egy éve élnek ott, mert itthon nem látták a jövőt családként, gyermekkel. Dani kalandvágyóbb, Anna nehezebben hozta meg a döntést, mert nagyon szoros a kapcsolata a szülőkkel, testvérekkel, de Ausztria közelsége végül őt is meggyőzte.

A bécsi világjáró - Attila 

Attila bár Ausztriában él, a beszélgetésben alig esik szó az országról, mert elsodortak a kalandjai. Fiatal kora ellenére rengeteg helyen járt már, sok helyen gyalog. Diplomás ápolóként érkezett a szomszédos országba sok évvel ezelőtt és 3 évig gőzerővel dolgozott a szakmájában, majd hogy kiszakadjon a taposómalomból, több zarándok utat is bejárt. Az egyik a 0 km kőtől indult, 7 hónapig tartott és 5000km volt. Önkénteskedett Erdélyben és világkörüli úton is volt. 

Minden jog fenntartva 2022-2023
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!