KALANDVÁGYBÓL...

SPANYOLORSZÁG

Végre Barcelona! - Eszter

Eszterrel volt már egy beszélgetés a podcastban, akkor Tenerifén élt, de már akkor érezte, hogy túl nyugodt az ő tempójához és tervezgette, hogy Barcelonába települ át. Ezt kisebb kitérőkkel meg is tette, fél éve él a katalán városban és a tapasztalatairól kérdeztem. Elöljáróban annyit, hogy jó döntésnek bizonyult a költözés, mert a digitális nomád életmódot felfüggesztve ezennel hosszabb időre tervez, a bőröndökből és bekerülhessenek a ruhák a szekrénybe. Hogy hogy tudja kamatoztatni a szakmájában azt, hogy helyfüggetlenül dolgozik, és hogy hogy lehetsz te is része a Barcelona életérzésnek, kiderült az adásból.

Szerelmetes Barcelona - Angelika

Angelika a barátaival járt először Barcelonában, és ahogy közeledett a hazautazás napja, egyre elkeseredettebb lett, legszívesebben a hotel erkélyhez láncolta volna magát, hogy örökké ott maradhasson. Lehet valaki szerelmes egy városba? Angelika szerint igen.

Három éve Malagán - Dóri története

Dóri szabadúszó marketingesként ott él a világban, ahol csak szeretne, ő mégis Malagát választotta lakhelyéül. 18 éves korában élt egy évet Brazíliában, így abban biztos volt, hogy déli országban szeretne élni. A kérdésemre, hogy mi az az egy dolog, ami kiemelten tetszett neki Brazíliában nagyon gyorsan jött a válasz: az emberek. Ezt kereste tehát, amikor úgy döntött, országot vált és Spanyolországban meg is találta.

Hola, Finca! 2. rész - Eszter és Béla története

A 2. részben nagyon fontos dolgokat mondanak Eszterék, amit érdemes megfontolni. Szó van benne elfogadásról, pozitív gondolkodásról, családról, egészségről. Ha bármi kérdés felmerül Eszterék spanyolországi életével kapcsolatban, a podcast social média felületein, vagy itt kommentben tedd fel, mert lesz még adás Eszterékről.


Hola, Finca! 1. rész - Eszter és Béla története

Az adás alcíme az is lehetne, hogy - Sohasem késő, hiszen Eszter és Béla 1,5 éve, már nem fiatalon költöztek Spanyolországba. Aki hallotta a Kert TV interjút velük és aztán követte a történetüket úgy, ahogy én is, tudja, hogy a nagy érdeklődési roham miatt kicsit visszavonultak, mert váratlanul érte őket a hirtelen jött népszerűség. Nagy öröm volt tehát, amikor elfogadták a KK podcast felkérését és beszélgethettem velük. 

Egyéves babával Barcelonába - Andrea története

Andi argentin férjével és egyéves kislányával költözött Spanyolországba 3 évvel ezelőtt. A beilleszkedési időszakot pont megzavarta a világjárvány. Hogy sikerült munkát találni? Könnyebb, vagy nehezebb babával országot váltani? Hogy lehet megélni Barcelonában? Ezekről és még sok másról beszélgetünk az adásban. 

Megvalósult álom - Eszter története

Szoktál álmodozni arról, hogy hol élnél, ha bárhol dolgozhatnál? Eszter sokunk álmát valósította meg, amikor vállalkozó lett azért, hogy szabadon élhessen. Az év egy részét Tenerifén tölti, a többi időben itthon van. Nem számolta tehát fel az itteni életét, hanem kétlakiságra rendezkedett be. Ha érdekel, hogy hogy csinálta, hallgasd az adást! 

Házikó Spanyolországban - Koós Réka története 

Koós Réka sokunk álmát teljesítette, amikor tavasszal vásárolt egy kis házat Spanyolországban, hiszen ki az, aki nem álmodozik arról, hogy lesz egy nyaralója a Costa del Sol-on. A beszélgetésből kiderül, hogy hogyan nyaralt régen a Koós család, hogyan talált rá a házra Réka és hogyan újította fel szinte egyedül a nyaralót. Megtudjuk, hány nyelven beszél és mik a tervei a jövőre nézve. Hallgassátok szeretettel Réka történetét.


Eszter, a szívsebész - Eszter és Kálmán története

Eszter és Kálmán kétszer is országot váltottak. Egyszer, mert Eszter nem hagyta veszni az álmát, hogy szívsebész legyen, és 2 évvel ezelőtt, amikor Németországból a zord időjárás elől Spanyolországba költöztek. Egyelőre úgy érzik, hosszú távú otthonra találtak Malagában, úgyhogy egy darabig biztosan nem költöznek tovább. 

Élet a Paradicsomban - Viva és Norbi története

Norbiék Eredetileg Angliában akartak letelepedni, de végül a Kanári-szigeteken kötöttek ki. Azóta sikeres utazási irodát üzemeltetnek ott, ahol a szobák 2 évre előre le vannak kötve. Elmesélik, hogy hogyan sikerült két hét alatt átszervezni az ország váltást, és hogy hogyan érzik magukat az általuk csak földi Paradicsomként emlegetett Tenerifén.  

Van időnk türelmesnek lenni - Misi története

Misi és felesége két kislányukkal költöztek Barcelonába 3 évvel ezelőtt. Angolul jól beszéltek, azzal elboldogultak a letelepedéssel kapcsolatos ügyintézésben is, de igyekeznek a katalán nyelvet is minél jobban elsajátítani. Az országváltásuk történetét Misi osztja meg velünk. Hallgassátok őt szeretettel!

Az elfogadás szigete - Bálint története

Bálint 2 éve él Tenerifén, egy éve már saját vállalkozása is van, magyarok nyaralását szervezi. Korábban is élt Spanyolországban, Barcelonában, de onnan családi okok miatt egy év után hazajött. Azonban gondolatai folyamatosan a kiköltözésen jártak, míg végül barátjával úgy döntöttek, Tenerifére költöznek, ahol nyugalomban élhetnek. 

Minden jog fenntartva 2022-2023
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!