KALANDVÁGYBÓL...

SPANYOLORSZÁG


Egyéves babával Barcelonába - Andrea története

Andi argentin férjével és egyéves kislányával költözött Spanyolországba 3 évvel ezelőtt. A beilleszkedési időszakot pont megzavarta a világjárvány. Hogy sikerült munkát találni? Könnyebb, vagy nehezebb babával országot váltani? Hogy lehet megélni Barcelonában? Ezekről és még sok másról beszélgetünk az adásban. 

Megvalósult álom - Eszter története

Szoktál álmodozni arról, hogy hol élnél, ha bárhol dolgozhatnál? Eszter sokunk álmát valósította meg, amikor vállalkozó lett azért, hogy szabadon élhessen. Az év egy részét Tenerifén tölti, a többi időben itthon van. Nem számolta tehát fel az itteni életét, hanem kétlakiságra rendezkedett be. Ha érdekel, hogy hogy csinálta, hallgasd az adást! 

Házikó Spanyolországban - Koós Réka története 

Koós Réka sokunk álmát teljesítette, amikor tavasszal vásárolt egy kis házat Spanyolországban, hiszen ki az, aki nem álmodozik arról, hogy lesz egy nyaralója a Costa del Sol-on. A beszélgetésből kiderül, hogy hogyan nyaralt régen a Koós család, hogyan talált rá a házra Réka és hogyan újította fel szinte egyedül a nyaralót. Megtudjuk, hány nyelven beszél és mik a tervei a jövőre nézve. Hallgassátok szeretettel Réka történetét.


Eszter, a szívsebész - Eszter és Kálmán története

Eszter és Kálmán kétszer is országot váltottak. Egyszer, mert Eszter nem hagyta veszni az álmát, hogy szívsebész legyen, és 2 évvel ezelőtt, amikor Németországból a zord időjárás elől Spanyolországba költöztek. Egyelőre úgy érzik, hosszú távú otthonra találtak Malagában, úgyhogy egy darabig biztosan nem költöznek tovább. 

Élet a Paradicsomban - Viva és Norbi története

Norbiék Eredetileg Angliában akartak letelepedni, de végül a Kanári-szigeteken kötöttek ki. Azóta sikeres utazási irodát üzemeltetnek ott, ahol a szobák 2 évre előre le vannak kötve. Elmesélik, hogy hogyan sikerült két hét alatt átszervezni az ország váltást, és hogy hogyan érzik magukat az általuk csak földi Paradicsomként emlegetett Tenerifén.  

Van időnk türelmesnek lenni - Misi története

Misi és felesége két kislányukkal költöztek Barcelonába 3 évvel ezelőtt. Angolul jól beszéltek, azzal elboldogultak a letelepedéssel kapcsolatos ügyintézésben is, de igyekeznek a katalán nyelvet is minél jobban elsajátítani. Az országváltásuk történetét Misi osztja meg velünk. Hallgassátok őt szeretettel!

Az elfogadás szigete - Bálint története

Bálint 2 éve él Tenerifén, egy éve már saját vállalkozása is van, magyarok nyaralását szervezi. Korábban is élt Spanyolországban, Barcelonában, de onnan családi okok miatt egy év után hazajött. Azonban gondolatai folyamatosan a kiköltözésen jártak, míg végül barátjával úgy döntöttek, Tenerifére költöznek, ahol nyugalomban élhetnek. 

Retrobringa | Minden jog fenntartva 2022
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!