KALANDVÁGYBÓL...

PORTUGÁLIA


Portugália objektíven (keresztül) - Nóra története

Ebben a különleges podcast adásban ismét Nóri a vendégünk, aki másodszor osztja meg velünk élményeit és tapasztalatait Portugáliában, 1,5 évvel a kiköltözése után. A lisszaboni Bazilika gyönyörű parkjában ülve, személyesen beszélgetünk az újrakezdés kihívásairól, életmentő műtétről, a kultúrák találkozásáról és a gyermeknevelésről külföldön. 

Szerelem és szabadság Portugáliában - Krisztina története

Krisztina közel 50 évesen találta meg a férfit, akivel megvalósíthatta gyerekkori álmát, hogy ti. egy meleg, napos mediterrán országba költözik. Barátságnak indult, szerelem lett belőle, ma pedig már egy évet élnek boldogan Lisszabonnban. 

Országváltás 50 felett - Zsuzsa és Pepe története

Kevés az olyan történet, ahol a szereplők 50 éves koruk felett döntik el, hogy országot váltanak, így azoknak, akik középkorúként gondolkoznak a kiköltözésen, nagyon hasznos és érdekes lesz Zsuzsa és Pepe története. 9 éve, 50 felett kezdték el ízlelgetni, tervezgetni az országváltást, és 3 év alatt kristályosodott ki, hogy végül mi lesz a célország. 


Azori éden - Rita története

A Bulgáriában megismert azori fiú Rita kérdésére, hogy hol él, azt válaszolta, hogy a Paradicsomban. Rita amikor oda utazott, már 2. nap tudta, hogy ott fog élni. Nőként nehéz volt beilleszkedni,e de négy éven keresztül minden nap azt érezte, hogy ő a világ legboldogabb embere. Biokémikus és eredeti szakmáját beleilleszti az idegenvezetésbe.

Négylábon Portugáliában - Kriszti története

Hogy miért érdemes többlábon állni? Mert ha bármilyen váratlan esemény miatt az egyik bevételi forrásunk elapad, vigasztaló, hogy ott a másik. Kriszti Portugáliában él és az ott töltött évek alatt 4 lábat is "növesztett", így ő nyugodtan alszik. Hogy mivel foglalkozik pontosan, kiderül az adásból. 

Portugál - Andi története

Andi portugál szakon végzett az egyetemen, portugál férje van és most már két éve Portugáliában élnek. Kiköltözésük történetét hallgassátok szeretettel.

Kalandrapacsirta az óceánnál - Nóri története

A kalandrapacsirta egy létező vándormadár és Nórinak, mostani beszélgetőtársamnak ez a kismadár jelenti a szabadságot, amit az utazás ad. 5 éve járt először Portugáliában és bár tél volt, mégis egyből megcsapta őt a "tudnék itt élni" érzése. Rabul ejtette a városok hangulata, a színes csempék látványa, az emberek nyugalma, de leginkább az óceán érintette meg. A covid helyzet alkalmat adott arra, hogy átgondolja, egy hasonló nehéz helyzetben milyen készségek segítenének a gyerekeinek boldogulni. Arra jutott, hogy a nyelvtudás, az élmények és a széles kapcsolatrendszer ami sokat jelent a jövőben és ezt külföldön tudja nekik megadni. Hogy miként sikerült egyedülálló anyaként két kiskamasszal országot váltania, kiderül az adásból. 

Minden jog fenntartva 2022-2023
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!