KALANDVÁGYBÓL...

Németország


Szenvedélyből tanoda - Gabriella

Ebben az epizódban Gabriella megosztja velünk a Tekergő Tanoda történetét, amely eredetileg mint hagyományos nevelési intézmény indult volna, ahol a szülők, különösen az anyukák, kicsit kiszakadhatnak a mindennapi gyereknevelési rutinból. A pandémia azonban új irányt szabott ennek a kezdeményezésnek, így az ötlet online formában valósult meg. A tanoda most már azoknak a külföldön élő magyar családoknak nyújt támogatást, akik szeretnék fenntartani gyermekeik kapcsolatát a magyar nyelvvel és kultúrával.


Dupla országváltás - Éva története

Éva története azért különösen érdekes, mert a 40 év alatt háromszor kezdte teljesen nulláról az életét. Családi tragédia, válás, országváltás, ezek a főbb állomások, közben pedig izgalmas karrier út, ami nem egymásra épül, hanem mind teljesen különböző munkaterület. Mire az adás megjelenik, Évi német férjével már Olaszországban él.

Vándor építész - Ivett története 

Ivett 6 kontinens 49 országában járt már, pedig még csak a 30-as éveit tapossa. 5 évig Norvégia volt a bázis, most Berlin az, ahová a sok utazás után hazatér. Hajtja őt a kíváncsiság, az egész világot meg akarja ismerni. Attól sem esik kétségbe, ha nem beszéli az adott ország nyelvét, noha 4 nyelven tud, de kézzel-lábbal is elboldogul, nincs benne az oly sokunkra jellem

Színpadon a világ körül - Végvári Eszter története

Egy óceánjáró hajón énekelni nem mindennapi dolog. Eszter énekes, többnyire musical-ekben szerepel. Korábban hónapokat töltött a hajón, az utóbbi időben vendég művészként áll színpadra. Ha téged is érdekel, hogy milyen az élet egy ilyen 13 emeletes hajón és hogy miért jó Hamburgban élni, hallgasd meg az adást!

A normális élet országa - Gabii története

Annak, hogy Gabi vállalta az interjút, azért is örültem különösen, mert annak ellenére, hogy sok honfitársunk él Németországban, még nem készült adás róla. Az, hogy végül ott élnek, véletlenek sorozata, nem ez volt a fő cél, nyitottak voltak minden lehetőségre. 2 kisgyerekkel költöztek ki évekkel ezelőtt és egy percig nem bánják, hogy végül ott találtak munkát, mert imádják az országot.

Minden jog fenntartva 2022-2023
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!