KALANDVÁGYBÓL...

SVÉDORSZÁG


India helyett Svédország - Gábor

A legújabb adásban a már 14 éve Göteborgban élő Gábor történetét ismerheted meg. Multis munkája miatt rengeteg helyen járt a világban, épp Indiai költözésüket készítette elő, amikor szembe jött a lehetőség, hogy Svédországba költözhet feleségével és két kislányukkal. Vitorlással szelik a habokat a svéd vizeken, azt mondja, ez a közeg sokkal közvetlenebb kapcsolatokat hozott az életükbe ezt egy konkrét élmény történettel is alátámasztja.

Tanárból vállalkozó - Zsolt története

Zsolt elég hamar belátta, hogy tanárként nem fogja tudni biztosítani azt az életszínvonalat, amire vágyott, így vállalkozni kezdett. Az új munkájával sokat utazott, számtalan országban járt. Hogy végül mégis Svédországnak kötött ki, mégsem ennek köszönhető. Hogy miért pont ott él és milyennek látja az országot, kiderül az adásból. 

Szolnokról Svédországba - Clau története

Ebben a részben Claudia mesél svédországi életükről. 16 éve költöztek ki abban a reményben, hogy ott stabil anyagi körülmények között nevelhetik kislányukat. Bepillantást nyerhetünk a svéd mindennapokba, megtudhatjuk, mi kell ahhoz, hogy munkát találjunk ott és végül még egy versét is megosztja velünk Claudia.

Magyar pszichológus Svédországban - Vivien története

Vivien nem volt nagyon lelkes, mikor azt latolgatták akkori párjával, hogy Svédországba költöznek, aztán végül mégis ő lett az, aki előbb beleszeretett az országba, a természetbe. Szereti a svédek mértékletességét, hogy mindenből éppen csak annyit csinálnak/fogyasztanak, amennyi szükséges, semmivel sem többet. Vivi pszichológus, ráadásul szakterülete éppen a külföldön élés, külföldre költözés pszichológiája, így természetesen erről is beszélgettünk. 

Minden jog fenntartva 2022-2023
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!