KALANDVÁGYBÓL...

FRANCIAORSZÁG


Diplomáciától kastély projektig - András

Mostani beszélgetőtársam Derdák András, aki több, mint 30 éve dolgozik a kultúra területén. Sikeres magyarországi karrierje során volt fideszes önkormányzati képviselő, Banán Klub néven kultúrházat alapított és működtetett 10 éven keresztül, a Millenáris Park művészeti igazgatója volt, majd egy éles kanyarral Franciaországba költözött, ahol a Párizsi Magyar Intézetet vezette. Mesél arról, hogy hogy sikerült a francia közönség figyelmét felkelteni a magyar kultúra iránt, és arról is, hogy a Covid okozta anyagi nehézségek után hogy lehet, hogy most egy 400 éves dél-francia kastélyban él családjával és építi újra a kastéllyal együtt az életét.

Párizs minden nap ünnep - Anikó története

Anikó legnagyobb álma volt, hogy a divatvilágban teljesedjen ki a karrierje. Ehhez jó választásnak tűnik, hogy Párizsba költözött, mert ott minden a szépségről szól: az ételek, utcák, kirakatok, sütemények, minden csábítóan tálalva. Az adásból kiderül, hogy milyen sminkesként az élet a divat fővárosában.

Szabadúszás a dél-francia tengerparton - Nóri története

Mindenkinek van kedvenc országa, Nórinak Franciaország. Mivel nagynénje Párizsban él, gyerekkorában többször is volt alkalma nyarakat ott tölteni és a nyelv szépsége is elvarázsolta, kedvenc órája a francia volt. Amikor tervezni kezdte, hogy fél évet más országban tölt, adta magát, hogy oda megy, és mivel a tengert is imádja, ezért Dél-Franciaországba ment. Az előkészületekről, tapasztalatokról, élményekről beszélgettünk.

Dél-Franciaország szerelmese - Detti története

Ebben a részben Detti meséli el, hogy 16 évesen mennyire rabul ejtette Dél-Franciaország, és hogy már akkor elhatározta, hogy mindenképp visszatér oda. Az egyetem alatt au-pair-ként dolgozott az országban, és bár adódtak gondok, amikor még a hazaköltözés is megfordult a fejében, végül mégis inkább a problémák megoldását választotta. Azóta férjhez ment, és társával gyakran hódolnak közös szenvedélyüknek, a főzésnek Sanary-Sur-Mer-i otthonukban. Hallgassátok őt szeretettel!

Minden jog fenntartva 2022-2023
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!