VILÁGUTAZÓ


Utazások a komfortzónán kívül - Aliz

Ertler Aliz, egy igazi világutazó, grafikus és marketinges, aki nemrégiben adta ki "Menni kell! – Utazások a komfortzónán kívül Brazíliától Kamcsatkáig" című könyvét. Aliz a világ közel 100 országában járt már, és több évig élt olyan izgalmas helyeken, mint Aarhus, Amszterdam, Moszkva és Dubai. A könyvében Aliz 100 lenyűgöző történetet oszt meg velünk 40 országból, bemutatva olyan úticélokat, melyek gyakran elkerülik a turisták figyelmét, vagy éppen népszerű helyeket tár fel egy szokatlan szemszögből.

Erdélyből a nagyvilágba - Szidónia története

Szidónia és már tizenkét éve járja a világot, főként kalandvágytól fűtve. Erdélyben nőtt fel, és gyakran látogat vissza. Élt már Magyarországon, Máltán, Spanyolországban és Mexikóban is, valamint már 21 országot meglátogatott három kontinensen.

A magyar állatsuttogó - Miklós története

Miklósról rengeteg cikk jelent már meg, népszerű podcastban is beszélt már, sok interjút adott. Engem ő azzal keresett meg azzal, hogy szerinte a története mindenképp a passzolna a podcast témájához és azt érzi, hogy a korábbi megjelenései felszínesek voltak, mert mindenki csak a szenzációt kereste a történetében. Nos, én hagytam őt beszélni, így lett az interjú 2,5 órás, amit emiatt két részletben adok közre.

A magyar állatsuttogó - Miklós története

Miklósról rengeteg cikk jelent már meg, népszerű podcastban is beszélt már, sok interjút adott. Engem ő azzal keresett meg azzal, hogy szerinte a története mindenképp a passzolna a podcast témájához és azt érzi, hogy a korábbi megjelenései felszínesek voltak, mert mindenki csak a szenzációt kereste a történetében. Nos, én hagytam őt beszélni, így lett az interjú 2,5 órás, amit emiatt két részletben adok közre.


A horizont felett - Julien története

Amit tudni akartam a repülésről, de eddig nem volt alkalmam megkérdezni - lehetne az alcíme ennek az adásnak. Nagyon örültem, amikor Julien, érdekesnek találva a podcastot, beleegyezett a beszélgetésbe, mert így alkalmam volt feltenni minden olyan kérdést, ami repülést nem szeretőként felmerült eddig bennem. Ha kicsit is érdekel a pilóta szakma, vagy az utazásnak ezen formája, okvetlen hallgasd meg az adást!

Óceánjáróval a Föld körül - Kriszta története

Kriszta férje hajóorvosként szolgál évente néhány hónapon óceánjáró hajón, és mivel magasrangú tisztnek számít a legénységben, lehetősége van a családját is magával vinnie. Krisztával arról beszélgettünk, hogy milyen az élet egy ilyen nyolcezernél is több embert befogadó luxushajón. 

Vitorlással a Föld körül - Réka története

Rékáék 5 éve indultak el az eredetileg 3 évesre tervezett Föld körüli hajóútra vitorlásukkal, és azóta is töretlen lelkesedéssel szelik a habokat. Az Atlanti-óceánon több, mint két hét alatt keltek át, hamarosan a Csendes-óceáni átkelésre készülnek. Honnan indultak? Merre tartanak és milyen az élet egy vitorláson? - kiderül az adásból.

Házasság 18 keréken - Mária és József története

Megtanulnál nő létedre kamiont vezetni azért, hogy így több időt tölthess a szerelmeddel? Mária az egyetem után ezt tette, hiszen József élete a kamionozás volt. Ma már mindketten imádják a munkájukat, és tudnak időt szakítani másik kedvenc hobbijuknak, az utazásnak is. 


Zolixplorer a világ körül - Zoltán története

Ki ne álmodna arról, hogy digitális nomádként élhessen bárhol a világban és az legyen a legnagyobb problémája, hogy hol ebédeljen aznap? Zoltán szerint ahhoz, hogy valaki digitális nomád legyen, mindenkinél megvan a lehetőség, de nem mindenki alkalmas rá. Ő tudatosan készült erre a fajta életmódra, és azóta is járják a világot barátnőjével együtt. A természetfotós hobbijából lett a mostani pénzkereső vállalkozása. Hogy hogy csinálta, kiderül az adásból. 

Lakókocsival Észak-Amerikában - Attila története

Attiláék tavaly indultak neki az évek óta vágyott útnak lakókocsival. Kanada volt az első állomás, majd Alaszka és nemrég elindultak délre, hogy a telet melegebb helyen töltsék. Három kisgyerekkel utaznak, a legkisebb 1 éves. 

Az ötödik állomás: Ukrajna - Zsolt története

Afganisztán, Dzsibuti, Palesztina, Izrael, Ukrajna nem tipikus cél desztinációk. Zsolt civil missziós munkája miatt átlag 3 évet tölt ezekben az országokban. Nem klasszikus országváltás az övé, mert 3 havonta 1-2 hétre hazalátogat, de az, hogy háborús övezetekben él, mindenképp kimeríti a kaland fogalmát. Beszéltünk a missziós élet előnyeiről, hátrányairól, családról, a sztori rovatban pedig az évek alatt átélt élményeket idézi fel Zsolt.

Swing, barátok satöbbi - Júlia története

Kilenc hónap egy angol buddhista kolostorban, belecsöppenni egy amerikai ortodox zsidó család mindennapjaiba, utazás közben megismert idős házaspárral és azok barátaival lazulni egy francia szigeten, ez csak néhány abból a rengeteg kalandból, amit Júlia már átélt. Fiatal kora ellenére számos országban járt már, a karantén alatt rátalált a szerelem hivatására, szabadidejében swing táncol, barátkozik, utazik, egyszóval élvezi az életet. 


A sárga ruhás lány - Rita története

Éreztél már olyan erős késztetést az utazásra, hogy azt latolgattad, eladod mindened és nekivágsz a kalandnak? Rita nem gondolkozott sokáig, eladta hitellel terhelt kis lakását és elindult a világba és abban a pillanatban érezte, hogy megváltozott az élete, és hogy többet nem megy vissza a multi világba, ahol korábban dolgozott. Balit második otthonának tekinti. Az utazása során találkozott a férfival, aki ma már a férje, és most már kislányukkal hármasban utaznak. 

A korallmentő tengerbiológus - Emil története

Hogyan lesz valakiből tengerbiológus egy tenger nélküli országban? Mennyire veszélyes hely a víz alatti világ? Mi az esélye, hogy cápával találkozunk a vízben? Hogyan történik a korallok mentése? Van-e esély visszafordítani a tengereink, óceánjaink elképesztő szennyezettségét? Erről is beszélgettem a mostani adás szereplőjével, Karáth Emillel.

Expatként a világban - András története

Andrást azért kerestem meg, mert úgy tudtam, hogy Nicaraguában él. Ez így is van, de a beszélgetés alatt kiderült, hogy ez távolról sem az új hazája, ez pusztán egy állomás a világjárásuk közepette, amiben felesége a társa. Rengeteg helyen jártak már, Ázsiát, Amerikát és Európát már majdnem bejárták, most logikusan Afrika lenne soron, de az utazás részleteit még nem dolgozták ki. 

62 éve biciklin - György története

György 6 évesen kapta élete első kerékpárját és szülei már aznap alig tudták leimádkozni a bicajról. Innentől számolja azt a rajongást a kerékpár iránt, ami azóta is töretlen. Élete első hosszú útja Szardínia szigetére vezetett, de volt már Nepálban, Indiában, 13 alkalommal Albániában. Májusban a Nordkappra, Európa legészakibb pontjához készül. Vonaton egyszer ült, buszon tán sosem. 


Világjárás kerékpárral - Lea története

Lea gyerekkorában családjával Tatabányáról biciklizett a Szigetközbe, hogy ott vadkempingezzenek, tehát a kerékpározás szeretete innen ered. Az mégis ámulatra méltó számomra, hogy egyedül elindult egy vasszamárral, hogy beutazza Grúziát, Azerbajdzsánt, Kirgizisztánt. Élt Izlandon, természetesen oda is vitte a biciklijét. Jelenleg egy elhagyatott kávéültetvényt körbe nőtt dzsungelben él Mexikóban néhány fiatal világutazóval, akivel egy kis ökofalut próbálnak kialakítani. A hang minősége sajnos helyenként szakadozott, de abban bízom, hogy Lea életszeretete, életfelfogása így is át fog jönni a beszélgetésből. 

Spanyolországtól Borneóig - Csilla története

Ebben a részben Csilla mesél nekünk arról, hogy hogyan jutott el az első spanyolországi kalandja után abba a megszámlálhatatlanul sok, izgalmas országba, amikről legtöbben csak álmodozunk. Bakancslistáján több olyan hely van, amit fiatal kora ellenére már kipipálhatott.

Vár a nagyvilág - Tiffany története

Tiffany egyetem után férjével egyből nekivágott világot látni. Először Angliába mentek a nyelvtudás miatt, ahol Tiffany tovább képezte magát, férje pedig munkát vállalt. Most épp hazaköltözőben vannak egy több hónapos dél-amerikai kalandozás után. Két évig biztosan itthon maradnak, amíg tart az egyetem és elindul a karrier, utána viszont mennek tovább újabb kalandokat gyűjteni.

Utazás gyerekekkel - Judy története

Judy Svédországban élt gyerekkorában, aztán fiatal felnőttként is visszatért és ott látta, hogy a svédek milyen természetes módon utaznak gyerekekkel. Az élményt elraktározta, hogy aztán amikor ő is anya lesz, felidézze azt és minden aggály nélkül vágjon bele hosszabb utazásba pici gyermekeivel. Sokat utaznak, de azt mondja, hogy soha egy napot sem töltöttek külön. 

Minden jog fenntartva 2022-2023
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!