KALANDVÁGYBÓL...

OLASZORSZÁG


A változás ízei, avagy Culinarium Toszkánában - Mikael története

Mikael Svédországban született, 10 éves korától 25 éven keresztül Németországban élt, de dolgozott Magyarországon is, mígnem aztán 50 éves korában úgy döntött, megnézi, milyen az élet az olaszoknál. Culinarium néven főzőkurzusokat és gasztrotúrákat szervez. 4 nyelven beszél anyanyelvi szinten, Márait kizárólag németül olvas. Magát örök migránsként jellemzi.

Kétlakiság nyugdíjasként - Miklós története

Miklós gyerekkorában már felvillant a gondolat, hogy nyugdíjas éveit külföldön töltené. Amikor eljött az idő, a tettek mezejére lépett. Olaszországon belül Szicília és Észak-Olaszország az otthona, felváltva van hol itt, hol ott. Felesége egyelőre még itthon van, de gyakran meglátogatja és Miklós is rendszeresen jár haza.

Olaszmamma Torinóban - Helén története

Helén olasz férjével és kislányukkal Torinóban él. Arról is beszélgetünk, hogy annak ellenére, hogy kiválóan tudott már akkor is olaszul és lányként is imádta az országot, mégis nehéz volt meghozni a kiköltözéssel kapcsolatos döntést. Helén célja, hogy a magyarok figyelmét ráirányítsa Piemonte tartományra, mert egyrészt gyönyörű, másrészt a gasztronómiája is kihagyhatatlan élményeket tartogat.


Rómát látni és imádni - Erika története

Hogy valaki nálam is jobban tud lelkesedni Olaszországért, efelől voltak kétségeim, de Erika megcáfolta ezt. Süt belőle a Róma iránti szeretet, olyan szenvedéllyel beszél róla, hogy az ember máris utazni akar. Olyannyira rabul ejtette a város, hogy még szadai házát is eladta, hogy abból vegyen lakást az örök városban. Mindezt tolmács nélkül intézte. Hogy hogyan, kiderül az adásból.

Ügyvédből olívaolaj kóstoló - Barbara története

Vágytál-e már annyira valamire, hogy amikor megkaptad, az örömtől kicsordult a könnyed? Barbarával minden alkalommal ez történt, amikor Szicíliába érkezve kiszállt a repülőgépből. Nem csoda hát, ha ügyvédi karrierjét is hátrahagyta, hogy a sokéves ingázás után végre ott élhessen. Ma már új hivatása van, olívaolaj kóstoló lett. Hallgasd, milyen szenvedéllyel beszél róla!

A szerelem városában - Zsófi története

Zsófit az egyik adásban szereplő Júlia utazási módszere inspirálta arra, hogy elinduljon költséghatékonyan Veronába, ahol önkénteskedik szállásért és ellátásért cserébe. Rengeteg élmény, ismeretség, munkalehetőséggel lett gazdagabb. Régóta arra törekszik, hogy helyfüggetlenül tudjon dolgozni, így aztán élt már Rómában fél évet és jövőre Veronában terveznek hosszabb időt tölteni férjével. 

Az Ulpiusok városában - Péterfy Gergely története 

Nem tudod, hol van Todi, az Umbriai Magyar Köztársaság fővárosa? Ezzel az adással feltesszük a térképre ezt a festői olasz városkát. Péterfy Gergely és Péterfy-Novák Éva két éve költözött Umbriába, és egyből felpezsdült a művészeti élet ott is. Utas és holdvilág túrájuk nagyon népszerű, évente több alkalommal hirdetik a programot. Hogy miért pont Todi, és milyen ott az élet, kiderül az adásból.


Milánói divatblogger - Csenge története

Kevés jobb hely van annak, aki divattal foglalkozik, mint a divat fővárosa. Csenge legnagyobb álma vált valóra, amikor 6 évvel ezelőtt landolt a repülőgépe Olaszországban. Az, hogy nem Rómában él, annak köszönhető, hogy éppen akkor nem talált ott szállást. Utólag nagyon örül neki, hogy Milánóban kötött ki, mert személyi divat tanácsadás hivatását nem is nagyon tudná máshol csinálni. Hihetetlen szenvedéllyel mesél karrierjéről, ezért is érdemes meghallgatni az adást. 

Itálián innen és túl - Karolina története

Megrengetni a saját határainkat, kilépni a komfortzónából, ezt jelenti Karolina számára a kaland. Azt mondja, hogy amióta Belgiumban még egyetem alatt megtapasztalta ezt, függő lett. Tíz év alatt az ötödik országban él és ugyan már férjével együtt hoz döntéseket, az sem kizárt, hogy Olaszországból is odébb állnak. Hogy hová, kiderül a beszélgetésből. 

Triestina lettem - Noémi története

Ebben a részben Noémivel beszélgetek, aki már 13 éve él Olaszországban. Noémi komolyzenei tanulmányokat folytatott Magyarországon és Triesztben, így megosztja velünk tapasztalatát, hogy milyen nehéz ebben a szakmában elhelyezkedni. Mesél nyelvtanulási módszeréről, hogy miért szereti Olaszországot, és hogy hogyan tolta el talicskán az óriás sajtot, amit egy holland turista vásárolt tőle.

Nyugalom a Strombolin - Éva története

Éva Milánóban kezdte olaszországi kalandozásait, de már 14 éve Calabria régióban él egy Trópea melletti faluban. Innen irányítja idegenforgalmi vállalkozását. Imádja Olaszországot, a mentalitást, de legjobban a Stromboli vulkán szigeten érzi jól magát, ahol megtapasztalhatja a teljes nyugalmat.

Minden jog fenntartva 2022-2023
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!