https://www.kalandvagybol.hu/blogcikkek/

5 tipp utazási bűntudat ellen

2022.04.08

Az utazás szépsége és izgalma ellenére előfordul, hogy egyszercsak bekúszik egy rossz érzés, és egy kis hang azt suttogja: "Irodában kellene lennem", és "Hogy fog ez kinézni az önéletrajzomban?" , "Miért nem a családommal töltöm az időmet?" Erre az érzésre van egy kifejezés: utazási bűntudat. A kaland iránti teljes elkötelezettségünk ellenére is az elme kritikus, és megkérdezi, miért választottuk az időtöltésnek ezt a formáját.

                                    Photo by S Migaj 

Ha te is az átlag feletti utazók csoportjába tartozol, tudd, hogy nem vagy egyedül, sok kalandor ugyanezt érzi. A családod akkor is elsőbbséget élvezhet, ha fizikailag nem vagy velük, sok helyen már lehetőség van távolról dolgozni. Ha valaha is utazási bűntudatot tapasztalsz, íme néhány tipp, amelyek segítenek legyőzni rossz érzésedet:

  • Keress hasonló gondolkodású utazókat! A rokon lelkek megtalálása támogatóan hathat a kételyeid csökkentésében. Történeteket is cserélhettek, vagy tanácsot is adhattok egymásnak, hogy legközelebb ne jöjjön elő a bűntudat. Az olyan közösségek, mint a Couchsurfing és a Meetup, nagyszerű lehetőséget adnak arra, hogy megtaláld a hasonlóan gondolkozókat.
  • Küldj képeslapokat! Élményeink megosztása szeretteinkkel, ajándékozás. (Végül is ki nem örül, amikor levelet kap?) Nem mindenkinek van lehetősége az utazásra, és egy idegen ország fotója segíthet abban, hogy az ember úgy érezze, ő is része az utazásnak. Ez is egy nagyszerű módja annak, hogy a távolból kapcsolatba lépj családoddal és barátaiddal. 
  • Vedd észre, ha épp összehasonlítod magad másokkal! Az önbizalomhiány általában akkor merül fel, amikor a saját utunkat a körülöttünk lévők útjához hasonlítjuk. A meditáció lehetővé teszi számunkra, hogy rendet teremtsünk elménkben és észrevegyük, ha gondolataink rossz irányban mennek. Figyeljünk arra, hogy mi zajlik az agyunkban! Ha az összehasonlítás rögös útján találod magad, emlékeztesd magad mindarra, amit tanultál és elértél. 
  • Kapcsolódj a helyiekhez! Amikor kilépünk a komfortzónánkból és új helyekre megyünk, akkor nem hivatalos nagykövetként vagyunk jelen. Azzal, hogy kapcsolatot teremtünk a helyiekkel, áthidaljuk a különböző embercsoportok közötti szakadékot. Kapcsolódni idegenekhez csodálatos módja annak, hogy őszinte kapcsolatokat építsünk. 
  • Legyél nyitott az újdonságra! Amikor kint vagy a szabadban, használd ezt lehetőségként, hogy befogadd a tiédtől eltérő világot. Figyeld meg az embereket. Ülj be egy étterembe csak úgy. Szívj magadba minél többet, mert ki tudja, mikor lesz erre újra lehetőséged. És ha úgy érzed, hogy tanulsz valamit (ez így is van!), ez segíthet csökkenteni az esetleges bűntudatot.

Ne érezd magad bűnösnek azért, mert az intuíciódra hallgatsz! Utazásaink megtanítanak minket arra, hogyan győzzük le az akadályokat, mert az utazás nem mindig a szórakozásról szól. Az autók akkumulátorai lemerülhetnek az erdő közepén. Néha szakadó esőben kell sátrat állítani. A külföldi utakon navigációra van szükség, és előfordulhat, hogy a japán metróállomáson állva azon töpreng az ember, vajon haza fog-e jutni valaha.

A vágy az utazásra éppúgy részed, mint a véred és a csontjaid. Erőt, alkalmazkodóképességet és együttérzést hordoz magában. Mert ellentétben azzal, amit egyesek gondolnak, nem arról van szó, hogy valami elől menekülünk, hanem éppen valami felé


Ha tetszett a cikk, kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Minden jog fenntartva 2022-2023
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!