https://www.kalandvagybol.hu/blogcikkek/

A tulipánok földje

2023.07.05

Foto: Siggy Nowak

Hollandia, a tulipánok, a szélmalom, a sajt és a bicikli földje, sokak számára a teljes országváltás ideális helyszíne. Az ország jellemzői és gazdag kultúrája magával ragadó, és egyértelműen kalandot ígér. A Statista 2023-as adatai szerint Hollandia a világ legnépszerűbb célországai közé tartozik a nemzetközi migrációban, ami alátámasztja az ország iránti folyamatos érdeklődést.

Kaland és felfedezés

Hollandia különösen vonzó az expatok számára, akik szívesen keresnek új életet külföldön. Az InterNations Expat Insider 2023-as jelentése szerint Hollandia az első 10 ország közé került a 'legjobb országok életminőség szerint' kategóriában. Ezt a rangsort az oktatás minősége, a munkalehetőségek, a társadalmi integráció és a biztonság szempontjai alapján állították össze.

Hollandia nem csak a munka és az életminőség szempontjából kiváló, hanem számos kalandot is kínál. A túrázás, a kerékpározás, a vitorlázás és a kulturális felfedezések összefonódnak, hogy a holland élmények egyszerűen feledhetetlenek legyenek. Az Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, és Haarlem városokban található múzeumok, történelmi helyszínek, és kulturális események teszik Hollandiát a kalandkeresők paradicsomává.

Egy kis statisztika

A Holland Statisztikai Hivatal (CBS) szerint 2022-ben a külföldről érkező migránsok száma meghaladta a 200 000 főt. A migránsok több mint 30% -a Európából, 25% Ázsiából, és a maradék Amerikából, Afrikából és Ausztráliából érkezett.

A migránsok életkora általában 25 és 44 év között van, ami azt mutatja, hogy a fiatal és középkorú emberek a leginkább nyitottak az országváltásra. A CBS adatai szerint a migránsok többsége (60%) egyedülálló, a maradék pedig családokkal vagy partnerrel érkezett.

Összefoglalva, Hollandia az életminőség, a munkalehetőségek, a kultúra és a kalandos életmód kiváló kombinációját kínálja, ami ideálissá teszi azt azok számára, akik szeretnének országot váltani. A statisztikai adatok azt mutatják, hogy az emberek világszerte értékelik Hollandia nyújtotta lehetőségeket, és egyre többen választják új otthonuknak.

A holland életmód átöleli a természetet és a fenntarthatóságot, a kerékpározás népszerűsége például a világon egyedülálló. Ez a fajta életmód egyszerre izgalmas, miközben lehetővé teszi a lakosság számára, hogy egészséges és fenntartható életmódot éljen.

A tulipánmezőktől a történelmi városközpontokon át, a világhírű művészeti galériákig, minden sarkon új izgalmak várnak. Mindezekkel együtt Hollandia nem csak egy ország, hanem egy élmény, amelyet mindenkinek legalább egyszer át kell élnie. 

Minden jog fenntartva 2022-2023
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!