Idézetek a nyitottságról

2022.04.09

Szinte minden interjúalanyomnak, akikkel a podcastban beszélgetek, amikor azt kérdezem, hogy mit tanácsol annak, aki az adott országban készül, vagy szakmát akar váltani, az az első javaslata, hogy legyen nyitott az illető. Csak úgy lehet új dologba belevágni, ha készek vagyunk a változással kapcsolatos újdonságot befogadni. Hogy jobban megértsük, mit jelent nyitottnak lenni, hoztam néhány idézetet a fogalommal kapcsolatban. Érdemes nyitott elmével olvasni őket. 

                  Photo by https: Joshua Abner

  • Valójában nem magát az igazságot akarod tudni, hanem az igazságot úgy, ahogy te érted. Ez a legnagyobb akadály a megvilágosodásod előtt. Azt hiszed, már tudod az igazságot. Azt hiszed, már érted, milyen. Így aztán egyetértesz mindennel, amit látsz, hallasz, olvasol, ami beleillik a gondolatrendszeredbe, és elutasítod azt, ami nem. És ezt tanulásnak nevezed. Erre mondod, hogy nyitott vagy a tanításra. Ó, jaj, soha nem nyílsz meg a tanításnak, amíg zárva maradsz minden előtt, kivéve a saját igazságodat.

Neale Donald Walsch

  • Az ötletek úgy viselkednek, mint a hagymahéjak. Ahogy lehántod az egyik réteget, előbukkan a következő. Az első húsz ötlet után végre előkerül, ami kevésbé nyilvánvaló, mert az agysejtekben más kapcsolatok is létrejönnek, másképpen kell gondolkodnod, hogy még egy réteggel mélyebbre áss!

Katie Patrick

  • Akik keresnek, találnak. Az ajtóik várják őket. De utána bármi megtörténhet. Vannak olyanok, akik megtalálják az ajtót, bekukucskálnak rajta, és becsukják. Mások hozzá sem nyúlnak az ajtóhoz, még akkor sem, ha furdalja őket a kíváncsiság. Azt hiszik, hogy engedélyre van szükségük. Azt hiszik, hogy az ajtó valaki más kedvéért áll ott, még akkor is, ha őket várja.

Erin Morgenstern

  • Az élet időt és erőfeszítést igényel. Vagyis ha megspóroljuk az időt és az erőfeszítést, az élet örömeit küszöböljük ki. Tapasztald meg időnként, mi van a kényelmen túl!

Shunmyo Masuno

  • Nem szabad az emberekhez mennünk, és azt mondanunk: "Itt vagyunk. Azért jöttünk, hogy megajándékozzunk a társaságunkkal, hogy tudományra tanítsunk titeket, hogy megmutassuk a hibáitokat, a kultúrátok hiányait, az alapvető dolgokkal kapcsolatos rövidlátásotokat". Ehelyett nyitott elmével és szerénységgel kell érkeznünk, hogy megértsük mindazt a bölcsességet, ami bennük lakozik.

Che Guevara

  • Az elfogadás nagyon lényeges néha, de az ismeretlen felfedezése fontos. Abban a pillanatban, hogy nemet mondunk rá, abban a pillanatban vége az igazi életnek.

Behavazott szívek c. film

  • Mielőtt a régi módszerekhez nyúlnál, hogy valamit megváltoztass, gondolkodj el! A régi minták ismételgetése ugyanoda vezet. Az életed minőségét nem az határozza meg, mennyire éled biztonságosan. A legtöbb szép élmény, amely által megtalálod önmagad, a komfortzónádon túl vár rád.

Arató Mónika

  • Ha mutatnak nekem egy tizenöt méter magas falat, én mutatok hozzá egy tizenöt és fél méteres létrát.

Janet Napolitano


Forrás: www.citatum.hu

Ha tetszett a cikk, kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Retrobringa | Minden jog fenntartva 2022
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!