https://www.kalandvagybol.hu/blogcikkek/

Külföldre költözés előnyei 2. rész

2022.04.17

Régen, amikor az inas legény letöltötte az inaséveit, mesterétől felszabadító levelet kapott, ami egyfajta igazolás volt arról, hogy a legény megtanulta a szakmát. Ahhoz azonban, hogy céhmesterré válhasson, nem volt elég az inaséveket letöltenie, meg kellett látogatnia más, távoli céheket is, lehetőleg külföldön. A vándorlás kapcsolattartást, új technológiák megismerését, kicserélését, nyelvtanulást is jelentett. Ők is látták, hogy számos előnyük származik abból, ha átlépik az országhatárt, és megismerik, hogy távol a hazájuktól hogyan élnek, dolgoznak, tanulnak az emberek. A folytatásban lássuk a külföldön élés további előnyeit! 

Önismeret elmélyítése

Semmi sem segít jobban, hogy rájöjj, ki is vagy valójában, mint több száz (vagy ezer) kilométerre költözni mindentől, amit ismersz.

Külföldön új életet kezdeni több, mint egy új kultúrában való elmerülés lehetősége. Lehetőséget ad arra is, hogy új dolgokat próbálj ki, új érdeklődési köröket fedezz fel.

Ha eddig nehezen tudtad megfogalmazni, hogy ki vagy, és honnan jöttél, vagy hogy a családod/barátaid/munkatársaid mit szeretnének, hogy legyél, a külföldre költözés teljesen új környezetet kínál ahhoz, hogy újra megtaláld önmagad.

Kapcsolati háló bővülése

A mai globálisan összekapcsolt világban segít, ha az embernek különleges helyeken vannak barátai. 

A külföldi barátkozás több, mint a magány elűzésének módja. A globális szociális háló növelheti az önbizalmát, segíthet munkát találni, és akár arra is ösztönözheti, hogy hosszabb ideig maradjon külföldön, mint tervezte.

Jól mutat az önéletrajzban

Ha egy hr-es nemzetközi munkatapasztalatot lát egy motivációs levélben vagy önéletrajzban, az megállítja a monoton lapozgatást, és felkelti a figyelmét. És ha már egyszer megragadta a felvételiztető figyelmét, biztos, hogy valóban elolvassa a pályázatot.

Mindenképp tüntesd fel a nemzetközi tapasztalatodat, hisz így előnyhöz juthatsz a konkurenciával szemben, és kitűnhetsz a jelentkezők hosszú sorából. A külföldi élet számos előnye, többek között a nagyobb önállóság és a kommunikációs készségek, a munkahelyen is nagyon kívánatos tulajdonságok és a kiválasztásért felelős munkatársak ezt pontosan tudják.

Különleges élettapasztalat

A digitális nomádság és a külföldi tanulás népszerűsége ugyan egyre nő, de a legtöbb kultúrában még mindig meglehetősen szokatlan a külföldön élés. Az amerikaiak kevesebb mint 3%-a él külföldön. Még az EU-ban is, ahol a szabad mozgás azt jelenti, hogy vízummentesen lehet külföldön élni és dolgozni, a külföldön élők aránya országonként átlagosan 5% körül mozog.

Bár a külföldön élés nem tesz azonnal érdekes emberré, de mindenképpen segít! Egyedülálló perspektívára támaszkodhatsz, és rengeteg történetet mesélhetsz majd otthon a barátaidnak és a családodnak.
Ráadásul külföldiként az új közösségedben (remélhetőleg pozitív) érdeklődés tárgyává válhatsz. 

Ez a néhány szempont remélhetően segít meghozni a döntést, ha hezitálsz és bátrabban lépsz át a külső és belsői határokon!


Minden jog fenntartva 2022-2023
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!